EPDM over bitumen

EPDM over bitumen

EPDM over bitumen: is dit mogelijk of kunt u beter uw dakkapel opnieuw laten bedekken? Hollandia vertelt u meer over bitumen of EPDM, de verschillen en de mogelijkheden. Zo laat u een dakkapel plaatsen of renoveren volledig volgens uw wensen!

Bitumen of EPDM: wat is het verschil?

Bitumen of EPDM worden vaak door elkaar gehaald. Toch zit er grote verschillen tussen deze twee materialen. Zo is bitumen zacht en plakkerig en wordt het aangebracht door het materiaal te smelten of te rollen. EPDM is een synthetisch rubber dat wordt aangebracht met lijm. Hoewel bitumen een duurzaam materiaal is dat makkelijk hersteld kan worden, ligt de bitumen dakbedekking levensduur aanzienlijk een stuk lager dan die van EPDM.

De levensduur van EPDM kan oplopen tot wel 50 jaar. Niet alleen de levensduur van de dakbedekking is een groot voordeel, EPDM heeft ook relatief weinig onderhoud nodig. EPDM is bovendien goed bestendig tegen verschillende weersomstandigheden, flexibel en makkelijk om te leggen. U kunt uw dakkapel Bodegraven zelf bedekken of dit uitbesteden aan ons ervaren team.

Is het mogelijk om EPDM over bitumen te laten plaatsen?

EPDM op bitumen: is dit mogelijk? Als u al een dakkapel heeft en deze aan het renoveren bent, wilt u misschien weten of u EPDM over bitumen kunt aanbrengen. Bij Hollandia raden we dit in principe niet aan. De rubberen dakbedekking is namelijk dampdicht.

Als we de EPDM dakbedekking over een ander materiaal aanbrengen, kan dit voor problemen zorgen. Ook als de onderste laag dakbedekking wellicht niet meer in zeer goede staat is, zouden er bijvoorbeeld lekkages kunnen ontstaan. Hoewel we EPDM over bitumen dus niet aanraden, is het geen hele lastige klus om de bitumen eerst te verwijderen. Daarna zullen wij de EPDM dakbedekking professioneel aanbrengen.

EPDM over bitumen: ontdek alle mogelijkheden bij Hollandia

Wilt u meer weten over de verschillen tussen bitumen of EPDM? Of wilt u graag weten wat rubberen dakbedekking precies kost? Stuur dan een bericht aan het team van Hollandia. Wij adviseren u over de dakbedekking en kunnen tevens naar het dak van uw dakkapel komen kijken. Aan de hand van de staat van uw dak en wensen, maken we graag een plan op maat.

Ook als u een dakkapel wilt laten bouwen én professioneel wilt laten afwerken (door bijvoorbeeld de dakbedekking, isolatie en andere klussen uit te besteden), bent u bij ons aan het juiste adres. Kom gerust langs in onze showroom om de opties te bekijken. In onze showroom nemen we tevens alle tijd om u meer te vertellen over EPDM over bitumen én allerlei andere zaken die komen kijken bij het plaatsen van een dakkapel. Graag tot snel bij Hollandia!


Reactie plaatsen