Dakkapel inspiratie

Dakkapel inspiratie

Dakkapellen Den Haag, Amsterdam of een compleet andere plaats in Nederland: bij Hollandia bent u aan het juiste adres om dakkapel inspiratie op te doen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Doe dakkapel inspiratie op bij Hollandia

Door een dakkapel te plaatsen, zorgt u voor meer ruimte en licht in huis. Een kant-en-klare dakkapel laten monteren is vaak praktisch, maar weinig origineel. Zo zullen veel mensen dezelfde of een vergelijkbare dakkapel hebben. Laat daarom een dakkapel op maat maken en precies aanpassen aan uw wensen. Wat er allemaal mogelijk is? Kom langs in onze showroom om dakkapel inspiratie op te doen of laat u alvast inspireren door onderstaande suggesties!

Dakkapel inspiratie: kies voor een andere maat dakkapel

Een dakkapel heeft meestal een breedte van 2,5 of 3 meter. Door te kiezen voor een kleinere of een grotere dakkapel, krijgt uw woning een compleet andere uitstraling. Een of meerdere kleine dakkapellen staan bijvoorbeeld speels en authentiek. Een dakkapel die even breed is als uw woning, is ideaal als u de bovenverdieping een make-over wilt geven. U creëert namelijk een zee aan licht en ruimte. Afhankelijk van de precieze breedte van uw woning, is het mogelijk om twee of drie extra kamers te realiseren. Deze extra leefruimte zorgt er bovendien voor dat uw woning meer waard wordt.

Houd niet alleen rekening met de breedte van de dakkapel, maar ook met de hoogte. Een dakkapel die van de vloer tot aan het plafond loopt, zorgt voor extra veel ruimte in huis. Houd er wel rekening mee dat u wellicht een bouwvergunning nodig heeft voor een dakkapel van een bepaalde hoogte.

Dakkapel inspiratie: zorg voor meer lichtinval

Veel mensen kiezen voor een dakkapel omdat ze van meer lichtinval willen genieten op de bovenverdieping. Hoewel een standaard dakkapel al voor aardig wat extra licht in huis zorgt, zijn er nog meer mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel met een glazen dak. Het glazen dak heeft bovendien een ruimtelijk effect én biedt u een uniek uitzicht. Kijk overdag naar de vogels die over komen vliegen, terwijl u in de avonduren geniet van de sterrenhemel.

Andere optie zijn een dakkapellen met glazen wanden of openslaande deuren. Dankzij de glazen wanden heeft u een panoramisch uitzicht over de omgeving. Een dakkapel met openslaande deuren is ideaal als u een (Frans) balkon aan de dakkapel wilt vastplakken.

Tip: hoe minder kozijnen de dakkapel heeft, hoe meer u geniet van het uitzicht!

Dakkapel inspiratie: bijzondere vorm

Dakkapel inspiratie kunt u overal opdoen. Bekijk bijvoorbeeld eens welke (bijzondere) vorm dakkapel goed zou staan bij uw woning. De meeste dakkapellen zijn rechthoekig, maar in principe kan een dakkapel ook prima in allerlei andere vormen uitgevoerd worden. Ga bijvoorbeeld voor een maanvormige dakkapel. Deze vorm is uniek en vormt een echte eyecatcher bij uw woning.

Naast de vorm van de dakkapel zelf, kunt u natuurlijk ook de vorm van de ramen en het dak volledig aanpassen aan uw wensen. Ga bijvoorbeeld voor extra grote of juist meerdere kleine ramen. Qua dak is een puntvormig of een hellend dak klassiek en origineel. Deze daken hebben bovendien een lange levensduur.

Dakkapel inspiratie: originele afwerking

Tot slot vindt u veel dakkapel inspiratie in de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor de afwerking. Een dakkapel van keralit heeft een moderne en strakke uitstraling. Een extra voordeel van keralit is dat het een materiaal is dat maar weinig onderhoud nodig heeft. Een dakkapel van hout heeft een klassieke uitstraling en past goed bij een landelijke woning.

Ook bepaalde details kunnen ervoor zorgen dat uw dakkapel opvalt in de buurt. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur verf voor de kozijnen of hang plantenbakken onder de ramen. Bekleed de dakkapel met hetzelfde materiaal als je dakbedekking als u de dakkapel volledig wilt laten integreren in het dak.

Meer dakkapel inspiratie nodig?

Voor meer dakkapel inspiratie of een persoonlijk advies, kunt u contact opnemen met het team van Hollandia. Onze experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Ook kunnen wij u een vrijblijvende offerte toesturen. De meeste dakkapellen plaatsen wij binnen een werkdag. Daarnaast kunnen wij het binnentimmerwerk en de overige afwerking voor onze rekening nemen.

Het binnentimmerwerk en alle extra opties (zoals het plaatsen van zonwering of een airco), zijn niet inbegrepen in de prijs. Laat ons dus weten wat uw wensen zijn, dan kunnen wij een offerte op maat maken. Voor meer dakkapel inspiratie, kunt u natuurlijk ook onze showroom bezoeken. Onder het genot van een kop koffie, ontdekt u hoe een dakkapel op uw dak er uit kan komen te zien!


Reactie plaatsen