Airco dakkapel

Airco dakkapel

Een airco plaatsen is populair vanwege de verschillende voordelen. Zo realiseert u een extra kamer in uw woning en geniet u van meer lichtinval. Er is echter wel een ding waar u rekening mee moet houden: de binnentemperatuur van uw dakkapel. In de zomermaanden kan uw dakkapel namelijk veranderen in een sauna als u geen maatregelen treft.

Wat deze maatregelen precies zijn? Dat is onder andere een airco op de dakkapel installeren. Hoe dit precies werkt en met welke zaken u rekening moet houden als u een dakkapel met airco wilt, leggen we uit in dit blog.


Is het mogelijk een airco op de dakkapel te plaatsen?

Een airco op de dakkapel plaatsen lijkt een vrij logische keuze. Zo moet een airco altijd recht gemonteerd worden (en dus niet op het schuine deel van uw dak) en kan een airco op de dakkapel makkelijk ¨verborgen¨ worden. De airco kan dus uit het zicht opgehangen worden. Daarnaast wordt het aangeraden om een airco zo hoog mogelijk op te hangen en te kiezen voor een plek zonder obstakels.

Een airco op de dakkapel is meestal makkelijk te installeren zonder grote werkzaamheden in uw woning te hoeven verrichten. Dit is praktisch en zorgt ervoor dat u binnen de kortste keren geniet van uw rooftop airco dakkapel. Toch is het wel belangrijk om de dakkapel goed te laten checken voordat u een airco laat installeren. Zo moet de dakkapel stevig genoeg zijn om de constructie te kunnen dragen en mag de airco geen trillingen in de dakkapel veroorzaken.


Waar moet u rekening mee houden als u een airco op de dakkapel wenst?

Als u een airco op uw dakkapel in Katwijk of omgeving wilt laten plaatsen, is het van belang dat u een vakman inschakelt. Een vakkundig bedrijf zal uw dakkapel komen checken en kijken wat de beste (schaduwrijke) plek is voor de mini rooftop airconditioner. U rekent bij een professioneel bedrijf, zoals Hollandia, op een goed en eerlijk advies. Wij zorgen er bovendien voor dat de airco goed geinstalleerd wordt én bieden u garantie.

Houd bij een dakkapel met ingebouwde airco altijd rekening met uw buren. De geluideisen voor airco´s zijn behoorlijk streng. Kies daarom voor een airco op uw dakkapel die fluisterstil is. Zo voorkomt u overlast en alle bijbehorende gevolgen. Laat u bovendien goed adviseren over de plek waar de airco dakkapel het beste opgehangen kan worden. Dit heeft grote invloed op het verbruik van uw airco. Zo zal een mini airco een stuk harder moeten werken als hij op een zonnige plek hangt dan wanneer hij in de schaduw wordt geinstalleerd.


Dakkapel met airco en de kosten hiervan

Een dakkapel met airco en de kosten hiervan zijn afhankelijk van het type airco dat u kiest. Voor een split airco of een airco zonder buitenunit betaalt u al gauw tussen de 1000 en de 2000 euro. Een mobiele airco is een stuk goedkoper en kost rond de 500 euro. De kosten voor het installeren van de dakkapel airco zijn niet meegerekend. Bij Hollandia sturen we u graag een vrijblijvende offerte voor een dakkapel met airco. Als u al een dakkapel heeft laten plaatsen, vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en kosten van de installatie van een rooftop airco dakkapel.


Op welke andere manieren houdt u de binnentemperatuur comfortabel?

Een airco op de dakkapel is ideaal als u de binnentemperatuur comfortabel wilt houden. Met name als u de dakkapel wilt gebruiken om in te slapen of te werken, is een mini rooftop airconditioner een aanrader. Het is echter wel belangrijk om ook andere manieren te gebruiken om de temperatuur in de dakkapel comfortabel te houden. Zo hoeft uw dakkapel airco minder hard te werken en bespaart u op uw energiekosten.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de dakkapel goed geisoleerd is. Op deze manier blijft de dakkapel in de zomer koeler, terwijl u in de winter meer warmte binnenhoudt. Daarnaast adviseren we bij Hollandia altijd om buitenzonwering te laten plaatsen. Buitenzonwering is een effectieve en duurzame manier om de temperatuur in de dakkapel aangenaam te houden. Buitenzonwering zorgt er bovendien voor dat de ramen minder snel vies worden en kan (indien gewenst) zorgen voor meer privacy en verduistering in uw dakkapel.


Meer informatie over een dakkapel met airco

Wilt u meer informatie over een dakkapel met ingebouwde airco? Bij Hollandia voorzien we u graag van een persoonlijk advies. Wij vertellen u meer over een dakkapel met airco en de kosten, mogelijkheden en andere manieren om de temperatuur in uw dakkapel fijn te houden. U rekent bij ons op ervaring, expertise en een goede service. Doordat wij al jarenlang dakkapellen installeren, weten we precies wat we moeten doen om een fijne leefruimte voor u te creeren!

Mocht u de airco dakkapel graag eens komen bekijken, dan zien we u graag terug in onze showroom. Onze vakmannen staan hier klaar om u een dakkapel met airco te laten zien én u te informeren over de overige opties. Zo is zonwering een absolute must-have als u ook op een duurzame manier de binnentemperatuur zo aangenaam mogelijk wilt houden!


Reactie plaatsen