2 dakkapellen

2 Dakkapellen

Bij Hollandia bieden we service op maat. Dit houdt in dat we soms niet één dakkapel, maar direct 2 dakkapellen plaatsen op locatie. Het plaatsen van 2 dakkapellen (ook wel een dubbele dakkapel genoemd), biedt verschillende voordelen. Ontdek hieronder wat de meerwaarde van een dubbele dakkapel is én wat er allemaal mogelijk is!

Is het mogelijk om 2 dakkapellen te laten plaatsen?

Tijdens het plaatsen van dakkapellen Rotterdam, Utrecht of een andere stad of dorp bieden we altijd een service op maat. Dit houdt in dat we u adviseren en kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Zo is 2 dakkapellen plaatsen soms een praktische oplossing om nog meer leefruimte en lichtinval te realiseren op twee verdiepingen.

Met 2 dakkapellen naast elkaar breidt u uw bovenverdieping flink uit. Heeft u te weinig ruimte voor 2 dakkapellen naast elkaar? Dan is het wellicht een optie om een dakkapel aan de voorzijde en eentje aan de achterzijde te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om de dubbele dakkapel te delen met uw buren. Een andere optie is om 2 dakkapellen boven elkaar te plaatsen (mits uw dak hiervoor geschikt is). Zo geniet u op twee etages van flink wat extra vierkante meters. 

Meerwaarde van 2 dakkapellen plaatsen met de buren

Samen met uw buren 2 dakkapellen plaatsen is praktisch en financieel aantrekkelijk. Allereerst is het voor alle partijen handig als we verschillende werkzaamheden op een locatie kunnen uitvoeren. U en uw buren zitten op deze manier zo kort mogelijk in de rommel. Wij besparen bovendien reistijd, reiskosten en kunnen efficienter werken.

Doordat wij maar naar een locatie hoeven af te reizen en slechts eenmaal onze steiger hoeven op te bouwen, ligt de prijs voor een dubbele dakkapel in verhouding lager dan voor een enkele dakkapel. En hoewel u zou verwachten dat wij tweekeer zo lang bezig zijn met de werkzaamheden, valt dit in de praktijk best mee. Over het algemeen kunnen wij 2 dakkapellen plaatsen binnen een werkdag.

2 dakkapellen plaatsen met uw buren is praktisch, maar roept bij veel mensen ook vragen op. Want wat als u en uw buren een totaal andere stijl hebben? Of wat als u direct wilt investeren in een verholen goot en buitenzonwering en uw buren niet (of andersom)? Goed om te weten is dat dit geen enkel probleem is. De 2 dakkapellen kunnen volledig worden ingedeeld en afgewerkt volgens uw wensen. U hoeft hiervoor geen overleg te voeren met de buren, maar kunt gewoon uw eigen keuzes maken.

2 Dakkapellen naast elkaar of boven elkaar

Mits u voldoende ruimte heeft, is het een optie om 2 dakkapellen naast elkaar, aan de voor- en achterzijde of boven elkaar te plaatsen. Bij 2 dakkapellen boven elkaar geniet u op twee verdiepingen van een extra kamer én meer natuurlijk lichtinval. Of uw woning geschikt is voor 2 dakkapellen naast elkaar of boven elkaar, is afhankelijk van het type woning en dak.

Een mansardedak is bijvoorbeeld zeer geschikt om 2 dakkapellen op elkaar op te plaatsen. Maar 2 dakkapellen boven elkaar mag dat eigenlijk wel? Het antwoord hierop is afhankelijk van uw gemeente. Voor de bovenste dakkapel heeft u namelijk altijd een bouwvergunning nodig. Bij Hollandia helpen we u graag bij het aanvragen van een bouwvergunning voor uw project.

Hoe kunnen 2 dakkapellen eruit komen te zien?

Of u nu gaat voor een enkele of dubbele dakkapel: er zijn verschillende opties. Zo kunnen 2 dakkapellen van een plat dak, slepend dak, verlengde nok of verhoogde nok worden voorzien. U bepaalt zelf de indeling van de 2 dakkapellen en heeft de keuze uit verschillende materialen en uitvoeringen.

Kies voor 2 dakkapellen van kunststof als u weinig onderhoud aan de dakkapel wilt plegen. U kunt zowel gaan voor een strakke en moderne uitstraling als voor een houtlook dakkapel. Als het geen probleem is om de 2 dakkapellen iets vaker te moeten onderhouden, dan kunt u ook voor hout gaan. Deze optie is stijlvol en past goed bij bepaalde woningen. 

Plaatsen van 2 dakkapellen

Het plaatsen van 2 dakkapellen doen wij zo snel en efficiënt mogelijk. Een kunststof dakkapel zetten wij op onze werkplaats bijvoorbeeld bijna volledig in elkaar. Op uw locatie hoeven we de dakkapel enkel te monteren en af te werken. Dankzij onze ruime ervaring, zullen we deze klus over het algemeen binnen een werkdag afronden.

Een prefab dakkapel plaatsen is niet zo veel werk, maar hoe zit het als u kiest voor een op maat gemaakte dakkapel? Sommige daken hebben immers een afwijkende vorm waardoor een prefab dakkapel geen optie is. Ook als u zelf specifieke wensen heeft, is een maatwerk dakkapel soms een betere oplossing.

In principe geldt dat wij ook 2 dakkapellen die op maat zijn gemaakt, plaatsen binnen een werkdag. Het meeste voorbereidende werk zullen we namelijk al hebben uitgevoerd in onze werkplaats. Mochten wij langer dan een werkdag nodig hebben voor uw project, dan zullen we u hier altijd van te voren over informeren.

Bij Hollandia zorgen we altijd voor de beste omstandigheden. Zo bereiden we de klus tot in de detail voor, nemen wij al het materiaal mee en werken we met een strakke planning. Wij proberen de werkzaamheden bovendien te plannen op een droge dag waarop wij veilig en comfortabel op uw dak aan het werk kunnen. Het enige wat u hoeft te doen is voldoende ruimte maken op de bovenverdieping en bepaald meubilair eventueel afdekken. 

Is een vergunning noodzakelijk voor 2 dakkapellen?

Een vergunning is noodzakelijk als u dakkapellen op elkaar laat plaatsen. In dit geval heeft u een vergunning nodig voor de bovenste dakkapel. Ook in sommige andere situaties, is het verplicht om een vergunning aan te vragen. De exacte wet- en regelgeving verschilt per gemeente. Daarnaast kunnen er specifieke eisen gelden per woonwijk en woning.

In de meeste gemeentes kunt u zonder bouwvergunning een dakkapel plaatsen aan de achterzijde. Wel moet de dakkapel aan een aantal eisen qua formaat, vorm en indeling voldoen. Voor de voorzijde of zijkant van uw woning, heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. 

Het aanvragen van een bouwvergunning voor 2 dakkapellen doet u via het Omgevingsloket. U zult enkele documenten moeten aanleveren. Het team van Hollandia helpt u graag bij het op orde maken van uw papierwerk. Na de aanvraag, ontvangt u binnen zes weken reactie. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u direct aan de slag, maar ook gerust nog even wachten. Een bouwvergunning kan in principe niet verlopen.

Laat de 2 dakkapellen direct afwerken

Bij Hollandia laten we u altijd de dakkapel prijzen exclusief afwerking zien. Dit is omdat u de afwerking misschien zelf wilt uitvoeren of een andere partij wilt inschakelen voor deze klusjes. Houd in uw budget én planning echter wel rekening met de afwerking. Dit is namelijk een onderwerp waar u voldoende tijd en aandacht aan moet besteden.

De afwerking is belangrijk vanwege verschillende redenen. Allereerst ziet een professioneel afgewerkte dakkapel er fraaier uit. Hij past beter bij uw woning én zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Ten tweede is de afwerking van belang omdat uw dakkapel zo in de beste staat blijft. U heeft langer plezier van de dakkapel en zult minder onderhoud hoeven plegen. Dit is met name het geval als u kiest voor bepaalde materialen. Hollandia kan u hier uiteraard over adviseren.

Ten derde is de afwerking van 2 dakkapellen belangrijk omdat u zo een aangename plek realiseert om te verblijven. Een goede isolatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat u in de winter in de dakkapellen kunt slapen zonder tientallen dekens nodig te hebben. Isolatie heeft bovendien nog een belangrijk voordeel: u voorkomt dat uw energierekening omhoog schiet door onnodig hoge stookkosten.

Extra opties voor de 2 dakkapellen

Extra opties voor de 2 dakkapellen zijn het laten uitvoeren van de afwerking (zoals het aanbrengen van gevelbekleding en dakbedekking). Ook kan ons team direct isolatiemateriaal aanbrengen, spotjes of andere verlichting plaatsen en vensterbanken en kozijnen plaatsen. Neem direct de rest van uw bovenverdieping onder handen door een nieuwe trap te laten plaatsen en een extra zolder dakraam te realiseren.

Als u intensief gebruik verwacht te maken van de 2 dakkapellen, is het verstandig om een airco te laten plaatsen. Dit is - zeker in combinatie met buitenzonwering - een prima manier om de binnentemperatuur aangenaam te houden. Wilt u weten wat er verder mogelijk is als u 2 dakkapellen laat plaatsen? Doe dan inspiratie op op de website van Hollandia of in onze showroom.

In principe zijn alle werkzaamheden die wij bij een enkele dakkapel kunnen uitvoeren, ook mogelijk bij 2 dakkapellen. U maakt uw dakkapellen hierdoor zo luxueus en comfortabel als u maar wenst! Bij Hollandia staan we altijd klaar om u te inspireren en verder te helpen. Vertel ons waar u de dakkapellen voor zou willen gebruiken, dan komen wij met de meest praktische oplossingen en beste ideeën!

Ontdek de mogelijkheden van 2 dakkapellen bij Hollandia

Bij Hollandia ontdekt u de mogelijkheden voor 2 dakkapellen. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het plaatsen van enkele en dubbele dakkapellen. Daarnaast houden wij de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zodra er een nieuwe techniek of materiaal wordt geïntroduceerd op de markt, zullen wij de voordelen hiervan direct onderzoeken én toepassen indien mogelijk.

Hollandia staat garant voor kwaliteit en service. Uiteraard bieden wij garantie op de 2 dakkapellen en staan wij ook na de plaatsing voor u klaar. Voor een optimaal resultaat raden we u aan om de dakkapel door een professional te laten afwerken. Plan daarnaast minimaal eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt en controle. Laat het dak reinigen, de regenwaterafvoer checken en schoonmaken én de andere onderdelen controleren. U voorkomt zo diverse problemen en weet zeker dat uw dakkapel een waardevaste investering is én blijft voor uw woning.


Reactie plaatsen