Wat zijn roeden?

Wat zijn roeden? Wanneer u zich oriënteert op nieuwe dakkapellen dan hebt u bij de ramen keuze uit verschillende soorten roeden. Wilt u het raam verdelen in vakken dan kan dit georganiseerd worden door middel van zogenaamde roeden.
Roeden wekken de illusie dat een ruit opgedeeld is in kleine ruitjes. Dat is heel goed te zien op de bijgevoegde foto’s en hieronder ziet u een technische tekening van onze leverancier van roeden. Er is geen andere reden dan een puur esthetische om wel of niet te kiezen voor roeden.

Hieronder ziet u drie soorten roeden:
  • Roeden tussen of in het glas
  • Roeden op het glas
  • Glasdelende roeden

Roeden dakkapellen: wat is het verschil?
De eerste roede uit bovenstaande tekening laat roeden tussen of in het glas zien. Dit is de voordeligste oplossing als u dit effect wilt bereiken. Voordeel is ook dat het schoonmaken van de ruit eenvoudig blijft.
De tweede tekening laat roeden op het glas zien. Dit is wat duurder maar geeft meer een ‘echt’ glas delende look: het lijkt net of u aparte ruitjes hebt. Nadeel: schoonmaken wat lastiger.
De derde tekening laat glasdelende roeden zien. Heel mooi maar ook heel kostbaar, nu hebt u echt aparte ruitjes. Deze oplossing is eigenlijk onnodig en zeker voor dakkappellen die hoog staan.

Ga door naar: onderdelen dakkapel
Op onderstaande foto's ziet u enkele voorbeelden van roeden op het glas.

Voorbeeld roeden op het glas

Dakramen: roeden op het glas

Roeden op glas: dakkapel

Roeden op de ramen
 

Glas met roeden erin

Roeden in het glas

Roeden in glas bij dakkel


Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51

Günes
Door

Günes

op 21 Apr 2020

Is het mogelijk om ook roeden die in het glas zitten te verwijderen?

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 18 Dec 2018

Vind roeden in glas altijd er mooi. Wil ze eigenlijk ook bij mij thuis gaan plaatsen, maar weet nog niet precies waar. Wellicht alleen mijn bovenverdieping. Ramen wassen wordt er namelijk niet makkelijker op!

Reactie plaatsen