Wat is een gordingenkap (en wat zijn gordingen)?

Wat is een gordingenkap en waarom zijn gordingen belangrijk? Wanneer u een hellend dak op uw woning heeft, is er doorgaans sprake van een kapconstructie. De kap op uw woning kan in verschillende constructies uitgevoerd worden.
  • Gordingenkap
  • Scharnierkap
  • Stijlenkap

Gordingenkap

Een gordingenkap is een soort kapconstructie voor het dak van uw woning. Bij een gordingenkap wordt het dak gedragen door zogenaamde gordingen.

Ga door naar: onderdelen dakkapel

Wat is een gording?

Een gording is een houten balk of ligger die in de lengterichting van het dak wordt aangebracht. In feite zijn het de balken die het dak dragen. Op deze balken ligt het dakbeschot samen met de dakbedekking (dakpannen of welk materiaal u maar gebruikt)

Definitie en uitleg: gording en gordingkap

Raveling op spant: onderste gording, bovenste gording en slapersWaarom belangrijk?

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen is het voor ons van belang om te weten welk type dak u op uw woning hebt. Zo kunnen wij immers bepalen welke stappen wij moeten zetten voor het plaatsen van de dakkapel.

Gebruik van een raveling

Zo kunnen wij bepalen of wij gebruik dienen te maken van een raveling. Een raveling is een term die eigenlijk in heel veel omstandigheden gebruikt wordt. Het komt hier op neer: daar waar u ergens een gat maakt en er bepaalde krachten opgevangen moeten worden is een nieuwe raveling nodig om deze krachten op te vangen.

Of een raveling nodig is hangt af van diverse aspecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan manier waarop het dak gemonteerd is, de grootte van de dakkapel het type dak.

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51


 

Reactie plaatsen