Dakkapel met sleepdak

Laat een sleepdakkapel plaatsen door Hollandia Dakkapellen

De meeste mensen kiezen bij een dakkapel plaatsen voor een plat dak. Het is echter ook mogelijk om een dakopbouw met een schuin dak te laten installeren. Dit noemen we ook wel een sleepdakkapel. Hollandia Dakkapellen is al ruim 37 jaar specialist op het terrein van dakkapellen. Wij leveren dakkapellen in heel Nederland, van dakkapellen in Breda tot dakkapellen in Almere. Onze specialisten geven je dan ook graag advies over de verschillende soorten dakkapellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de dakkapel prijzen via onze website.

Wat is een sleepdakkapel?

Een sleepdakkapel is een dakkapel dat in dezelfde schuine hoek als het dak wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen is de dakkapel belegd met dakpannen. De dakkapel kan net als een plat dak in diverse materialen worden vervaardigd, zoals hout, kunststof of polyester. Een dakkapel met een sleepdak is niet op ieder dak mogelijk. Dat heeft te maken met de waterafvoer. Er is een minimale hellingshoek nodig, anders ontstaat er lekkage. Wanneer je over een flauw dak beschikt, kies je voor een ander type dakkapel.

De voordelen van een sleepdakkapel

Een sleepdakkapel brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Creëer extra ruimte met een sleepdakkapel

     Een dakkapel met een sleepdak zorgt voor extra licht en ruimte op zolder. Doordat de ruimte plotseling beloopbaar is en profiteert van het daglicht, kun je bijvoorbeeld een fraaie kantoorruimte of slaapkamer realiseren.
  • Klassieke uitstraling van de sleepdakkapel

     Een dakkapel met een sleepdak valt doorgaans minder op, aangezien de dakpannen in dezelfde stijl doorlopen op de dakkapel. Dit geeft een fraaie, klassieke uitstraling.
  • Hogere levensduur van een sleepdakkapel

     Een sleepdakkapel gaat in de regel langer mee dan andere soorten dakkapellen, aangezien ze minder onderhoud nodig hebben.

Wat zijn de sleepdakkapel prijzen?

De kosten van een sleepdakkapel variëren aan de hand van de grootte, materiaalsoorten en afwerking. Over het algemeen kan het prijsverschil ten opzichte van een reguliere dakkapel oplopen tot wel € 2000,-. Om een specifieke prijs in jouw situatie te berekenen vraag je een offerte op maat aan via onze website.

Reactie plaatsen