X
X

Page content

Trespa dakkapel

Wat is een Trespa dakkapel? Dat lijkt een simpele vraag maar het is goed u even het volgende te realiseren als u op zoek bent naar een Trespa dakkapel:

 • Elke dakkapel is gemaakt van hout (constructieve elementen).
 • De buitenzijde en het kozijn kan dan van Trespa gemaakt worden.
 • Een Trespa dakkapel heeft veel meer belangrijke onderdelen dan alleen de buitenzijde.

Meestal noemt men dus een dakkapel een ‘Trespa dakkapel’ als de buitenzijde van Trespa gemaakt is en er een kunststof kozijn in zit. Maar het kan heel goed zijn dat de isolatie of de dakopbouw nog steeds ‘traditioneel’ is of dat u toch nog een ‘koud’ dak krijgt. Dan heeft u wel een Trespa buitenzijde maar nog steeds geen goede dakkapel. Een beetje technische kennis is dus handig als u de juiste keuze wilt maken.

Trespa-dakkapel

(Hierboven een voorbeeld van een volledig Trespa prefab dakkapel)

Wat zijn de voordelen van een Trespa dakkapel?

De meeste consumenten zijn op zoek naar een Trespa dakkapel vanwege de welbekende voordelen ervan. Hieronder een lijstje:

 • Onderhoudsarm: niet schilderen in ieder geval (!) maar hooguit schoonmaken eens per zoveel jaar en het beslag van de ramen onderhouden.
 • Duurzaam: Trespa is gemaakt van gerecyclede grondstoffen en aan het einde van de levensduur van de dakkapel kunnen deze opnieuw hergebruikt worden.
 • Weerbestendig: goede merken Trespa zijn zeer weerbestendig en worden niet of nauwelijks aangetast in de loop der jaren door weersinvloeden.
 • Kleurecht: goede merken Trespa zijn kleurvast door een goede toplaag en blijven ook na vele jaren mooi.
 • Grote variëteit: Er zijn enorm veel verschillende kleuren mogelijk.
 • Lagere kosten: omdat u haast geen onderhoudskosten hebt scheelt dit in de loop van bijvoorbeeld 20 jaar echt heel veel geld t.o.v. elke 5-10 jaar schilderen.

Trespa-dakkapel-groen

(hierboven een voorbeeld van een groene Trespa dakkapel met groen kozijn)

Wat zijn de nadelen van een Trespa dakkapel?

 • Kleur niet of nauwelijks te wijzigen: kunststof is lastiger te schilderen.
 • Duurder in aanschaf: t.o.v. van de goedkoopste houten dakkapellen kan Trespa duurder zijn in aanschaf.
 • Uitstraling: veel Trespa dakkapellen zien er niet zo mooi uit.

Wat de prijs betreft: die is eenmalig, bedenk wat het schilderen van een dakkapel nu al kost, laat staan over 10-20 jaar!

Trespa-dakkapel-breed

(hierboven een voorbeeld van een hele brede Trespa dakkapel over 2 huizen heen)

Wat zijn belangrijke onderdelen van een Trespa dakkapel?

Als u een Trespa dakkapel wilt is het belangrijk te weten wat er precies ‘Trespa’ aan uw dakkapel kan zijn. Hieronder een lijstje zodat u ook weet waar u op moet letten:

 • Het boeideel (bovenste brede rand): Trespa kan tot onegveer 3,5 m uit 1 stuk gemaakt worden, soms zult u dus zaagnaden zien in het boeideel.
 • Het overstek (onderzijde boeideel).
 • De wangen (zijkanten). Bij kapellen hoger dan 1,5 m en hele flauwe daken kunt u een naad zien in de wang.
 • Het front (stroken naast kozijn).
 • Strook boven het kozijn (is deze er wel?): lange strook, eventueel met zaagnaad erin.

Trespa-dakkapel-rolluik

(Hierboven een Trespa dakkapel met ingebouwde rolluiken)

U leest hier meer over de belangrijkste onderdelen van een kunststof dakkapel en waarom het belangrijk is te weten waar u over praat.

Trespa dakkapel en kunststof dakkapel, is dat hetzelfde?

Een kunststof dakkapel zegt alleen iets over het materiaalgebruik aan de buitenzijde van een dakkapel. Een Trespa dakkapel zegt iets over het soort kunststof dat daarvoor gebruikt is. Deze twee gaan soms samen maar niet altijd, bijvoorbeeld als de dakkapel een Keralit buitenzijde heeft of gedeeltelijk hout/zink en kunststof.

Trespa-dakkapel-klein

(hierboven en voorbeeld van een relatief kleine Trespa dakkapel -vergunningsies)

Trespa dakkapel en garanties

Welke garantie u krijgt op een Trespa dakkapel verschilt per leverancier. Dat zal met name te maken hebben met de gekozen leverancier van de Trespa materialen, meestal wordt de garantie(periode) gewoon doorgegeven aan de consument. Het is natuurlijk belangrijk u daarin te verdiepen om problemen met aansprakelijkheid uit te sluiten als er iets aan de hand is. Ook zijn er veel goedkopere en inferieure Trespa materialen in omloop. Een dakkapel is gemonteerd op een plek waar deze erg leidt onder weersinvloeden dus bezuinig niet op goede materialen! Lees hier meer over garanties op dakkapellen.

Trespa dakkapellen en prijzen

Er zijn enorme prijsverschillen te vinden. Gebruik wat dat betreft uw gezonde verstand: de concurrentie is enorm dus goede kunststof dakkapellen voor stuntprijzen is meestal een voorbode van ellende. Verdiep u echt even in wat u nu precies koopt en bij wie u het koopt en besef u dat een Trespa dakkapel een investering voor heel veel jaren is en dat u maar 1 kans krijgt om het gelijk goed te doen. U kunt hier veel meer lezen over prijzen van kunststof dakkapellen.

kunststof-dakkapel-prijs

(hierboven de indeling en prijs van een Trespa dakkapel van 5.0 m breed: € 6.300,=.)

Trespa dakkapellen en kosten

De prijs en de kosten, dat zijn echt twee verschillende dingen. U leest hier veel meer over de echte kosten van een kunststof dakkapel.

Hebt u nog vragen? Wij van Hollandia dakkapellen zijn u graag van dienst, neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte op bij ons.

 

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

  Comment Section

  0 reacties op “Trespa dakkapel

  Plaats een reactie


  *